Бои

Изборът на вида на покритие е от съществено значение, тъй като типа на боята ще определи качеството на крайното изделие както и характеристиките които ще има то.

Боите, които използваме в производствения процес са сертифицирани по стандартите QUALICOAT и GSB.

 

Епоксидни покрития: 

Този тип прахови бой са твърди и резистентни към удари, имат много добра здравина на покритието и добра анти-корозионна защита но се прилагат върху детайли изложени само на вътрешна експлоатация. Притежават слаба резистентност срещу UV лъчи, което прави този тип покрития неподходящи за външни условия, тъй като при по-продължително излагане на слънчеви лъчи губят цвета си. Използват се като функционални предварителни покрития, тъй като имат добра устойчивост на корозия и постигат добра адхезия. Намират приложение в индустриалната екипировка, автомобилните части и метални компоненти.

Полиестерни покрития:

Този тип прахови бой са резистентни към ултравиолетови лъчи и са най-широко използваните прахови бои за външна експлоатация – т.е. изложени директно на климатичните условия. Намират приложение в  градинска техника и градинска мебел.

Епокси-полиестерни покрития:

Този тип прахови бой са резистентни към промяна на цвета по време на изпичане. Тези хибридни покрития представляват комбинация от епоксидни и полиестерни смоли, като комбинират предимствата и недостатъците си.

Специална разработка

Предмет на специална разработка и производство могат да бъдат бои, които са на различна основа. Те са нестандартни и предлагат специални характеристики и разнообразни свойства.

Такива са – Акрилни покрития, Флуоруполимерни покрития, Полиуретанови покрития. 

Цинкови грундове – органични и неорганични защитни такива, могат да бъдат нанасяни преди праховото покритие за да се гарантира много по-високо качество и анти-корозионна устойчивост.

Прозрачни полиестерни лакове могат да бъдат нанасяни върху дадено покритие, за да осигурят различни декоративни ефекти на покритието и допълнителна UV защита.

Доставчици

Работим с много доставчици на прахови бои, като винаги се стремим да намерим най-подходящото за всеки клиент решение. Работим с доставчици като: